Lailas glutenfria saffransbullar

5/5 (1)


Ingredienser

ca 32 stycken

5 dl mjölk
50 g röd jäst
1 g Kockens saffran
1 tsk strösocker (att mortla med saffran)
2 dl strösocker
0,5 tsk salt
15-16 dl Lailas blå Mjölmix + lite till utbakning
150 g rumsvarmt smör

Pensling

50 g smör
strösocker

Tillagning

  1. Ljumma mjölken till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken.
  3. Mortla saffranet med 1 tsk strösocker, blanda ner i degvätskan.
  4. Tillsätt smör, salt, strösocker och nästan all mjölmix, spar lite till utbakning.
  5. Arbeta degen cirka 5 minuter i maskin. Känn på degen med fingret, det ska gå att ta på den utan att det fastnar på fingrarna.
  6. Täck bunken med duk och låt degen jäsa 30 minuter.
  7. Knåda degen smidig på mjölat bakbord, dela den sedan i 32 bitar. Rulla varje bit till en rulle och rulla in ändarna åt varsitt håll till ett S.
  8. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk, låt jäsa 30 minuter. Värm ugnen till 250 grader.
  9. Grädda lussekatterna mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
  10. Pensla bullarna med smör och doppa i socker vid servering.

TIPS: Ska du inte servera alla bullar på en gång så går de utmärkt att frysa innan du penslar med smör och doppar i socker.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept: