Lailas glutenfria pizzabotten

Ingredienser

4 pizzor

3 dl vatten

25 g jäst

1 msk olivolja

1 msk honung

1 tsk salt

8 dl Lailas blå Mjölmix

Utbakning

1 – 2 dl polenta

Topping

pizzasås

riven mozarella

pesto

lufttorkad skinka

tomater

färsk basilika

ruccola

Instruktioner

  1. Ljumma vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst upp sig.
  2. Blanda i olivolja, honung, salt och all mjölmix och arbeta degen 5 minuter i maskin.
  3. Plasta bunken och låt jäsa 30 minuter. Ta upp degen på ett lätt mjölat arbetsbord och dela i fyra delar.
  4. Strö lite polenta på bakbordet och forma en rund pizza med hjälp av händerna. Gör den gärna tunn i mitten och lite högre kanter.
  5. Sätt ugnen på 250 grader och använd gärna en baksten eller bakstål.
  6. Lägg på valfri fyllning och baka pizzorna mitt i ugnen i 8-10 minuter.

”Urgod pizza som får en härlig konsistens när man bakar ut den med hjälp av polenta”

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?