
Lailas glutenfria pizzabotten
Ingredienser
4 pizzor
3 dl vatten
25 g jäst
1 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk salt
8 dl Lailas blå Mjölmix
Utbakning
1 – 2 dl polenta
Topping
pizzasås
riven mozarella
pesto
lufttorkad skinka
tomater
färsk basilika
ruccola
Tillagning
- Ljumma vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst upp sig.
- Blanda i olivolja, honung, salt och all mjölmix och arbeta degen 5 minuter i maskin.
- Plasta bunken och låt jäsa 30 minuter. Ta upp degen på ett lätt mjölat arbetsbord och dela i fyra delar.
- Strö lite polenta på bakbordet och forma en rund pizza med hjälp av händerna. Gör den gärna tunn i mitten och lite högre kanter.
- Sätt ugnen på 250 grader och använd gärna en baksten eller bakstål.
- Lägg på valfri fyllning och baka pizzorna mitt i ugnen i 8-10 minuter.
”Urgod pizza som får en härlig konsistens när man bakar ut den med hjälp av polenta”
Glutenfritt: Ja