Lailas glutenfria pepparkakskladdkaka

0/5 (1)


Ingredienser

ca 8 bitar

200 g smör

3 dl strösocker

3 msk kakao

1 msk Kockens pepparkakskrydda

3 ägg

3 dl Lailas blå Mjölmix

Dekoration och servering

Florsocker

Vispgrädde

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform på 20 cm i diameter, smörj kanterna med smör och ”mjöla” med kakao.
  2. Smält smöret i en rymlig kastrull.
  3. Blanda ner socker, kakao och pepparkakskrydda, rör sedan ner ett ägg i taget.
  4. Avsluta med att röra ner mjölmixen och blanda ihop till en slät smet.
  5. Fördela smeten i formen. Grädda mitt i ugnen cirka 18-20 minuter. Kladdkakan ska dallra rätt rejält i mitten.
  6. Ta ut och låt kallna helt i kylskåp, på det sättet får du den perfekta kladdiga kladdkakan. Ta fram kladdkakan en kvart innan det är dags att servera. Pudra med florsocker.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept: