Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lailas glutenfria pepparkakor

Ingredienser

ca 150 st

2 ½ dl brunt farinsocker

¾ dl ljus sirap

¾ dl vatten

150 g margarin

1 påse Kockens pepparkakakryddor

½ msk Kockens bikarbonat

8 ½ dl (470 g) Lailas blå Mjölmix eller 7 ½ dl (415 g) Lailas gul Mjölmix

Instruktioner

Blanda farinsocker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp blandningen. Lägg i matfettet och låt det smälta. Låt massan kallna utan omrörning. Rör sedan i kryddorna, bikarbonaten och det mesta av mjölet.

Låt maskinen arbeta degen i ca 3 minuter så att mjölet hinner svälla. Linda in degen i plastfolie och låt den stå kallt några timmar, helst över natten.

Arbeta degen smidig lättast på mjölat arbetsbord. Kavla ut degen mella två bakplåtspapper så tunt som möjligt. Ta med mått ut figurer och lägg dem på bakplåtspapper.

Grädda kakorna mitt i ugnen 175 °C, 8-10 minuter.

Låt dem svalna på plåten innan de flyttas över på galler.

Kan förvaras i burk ca 2-3 månader.

Det går bra att frysa degen.

Gräddning: 175 °C, 8-10 minuter, i mitten av ugnen.

 

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?