Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lailas glutenfria muffins

Ingredienser

ca 8 st

2 ägg
2 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk eller vatten
3 ½ dl Lailas blå eller Lailas gul Mjölmix
1 dl hallon eller blåbär

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
  2. Koka upp vätskan och tillsätt matfettet, låt det smälta och häll ner den varma vätskan i äggsmeten under försiktig omrörning.
  3. Fyll muffinsformarna till 2/3 och tryck ner bären. Grädda i 175 ˚C i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  4. Dekorera gärna med hallonmousse, vispad grädde eller smält choklad och ringla över. Toppa med färska bär.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?