Lailas glutenfria morotskaka med frosting

0/5 (1)


Ingredienser

ca 10 bitar

3 stora ägg

2,5 dl socker

1 dl matolja

3,5 dl Lailas blå Mjölmix

2 tsk bakpulver

1 tsk Kockens kanel malen

3 dl rivna morötter

+ glutenfritt ströbröd, kokos eller mandelmjöl till att bröda formen

Citronfrosting

50 g smör, rumsvarmt

1 dl florsocker

200 g färskost

skal av en citron

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform, ca 22 cm i diameter.
  2. Vispa äggen och socker poröst. Tillsätt oljan under fortsatt vispning.
  3. Blanda mjölmix, bakpulver och kanel och rör ner i äggmixen. Vänd ned morötterna.
  4. Häll smeten i formen och grädda längst ned i ugnen i ca 40-45 min. Testa att kakan är klar med en sticka som ska komma ur torr. Låt svalna i formen.
  5. Vispa ihop smör och florsocker. Tillsätt färskost och det yttersta skalet av en citron och vispa ihop till en jämn frosting.
  6. Spritsa eller bred på frostingen på kakan och dekorera eventuellt med lite extra citronskal.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept: