Lailas glutenfria morotskaka med frosting

Ingredienser

ca 10 bitar

3 stora ägg

2,5 dl socker

1 dl matolja

3,5 dl Lailas blå Mjölmix

2 tsk bakpulver

1 tsk Kockens kanel malen

3 dl rivna morötter

+ glutenfritt ströbröd, kokos eller mandelmjöl till att bröda formen

Citronfrosting

50 g smör, rumsvarmt

1 dl florsocker

200 g färskost

skal av en citron

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform, ca 22 cm i diameter.
  2. Vispa äggen och socker poröst. Tillsätt oljan under fortsatt vispning.
  3. Blanda mjölmix, bakpulver och kanel och rör ner i äggmixen. Vänd ned morötterna.
  4. Häll smeten i formen och grädda längst ned i ugnen i ca 40-45 min. Testa att kakan är klar med en sticka som ska komma ur torr. Låt svalna i formen.
  5. Vispa ihop smör och florsocker. Tillsätt färskost och det yttersta skalet av en citron och vispa ihop till en jämn frosting.
  6. Spritsa eller bred på frostingen på kakan och dekorera eventuellt med lite extra citronskal.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?