Lailas glutenfria morotsbullar

1/5 (2)


Ingredienser

16 stycken

5 dl vatten

50 g jäst

2 dl rivna morötter

700 g Lailas blå Mjölmix

1 msk honung

1 tsk salt

0,5 dl olja

Tillagning

1. Ljumma vattnet till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen cirka 5 minuter i maskin.
4. Täck bunken och låt jäsa 30 minuter.
5. Tippa upp degen på bakbordet och rulla 16 lika stora frallor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Använd lite extra mjölmix och det blir fastnar på fingrarna.
6. Täck med duk och låt jäsa 30 minuter.
7. Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
8. Pensla frallorna med uppvsipat ägg och baka mitt i ugnen 12-15 minuter tills de fått fin färg och känns lätta.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept: