Lailas glutenfria mjuka pepparkaka

0/5 (1)


Ingredienser

ca 10 bitar

4 ägg

3 dl strösocker

1 msk Kockens kanel malen

1 tsk Kockens nejlikor malda

1 tsk Kockens ingefära malen

1 tsk Kockens kardemumma malen

5 dl Lailas blå Mjölmix

2 tsk bakpulver

100 g smör

1 dl vispgrädde

+ glutenfritt ströbröd, kokos eller mandelmjöl till att bröa formen

Lingonfrosting

50 g rumsvarmt smör

1 dl florsocker

200 g färskost

1 dl frysta lingon

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en sockerkaksform.
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt.
  3. Blanda mjölmix med alla kryddorna och bakpulver.
  4. Smält smöret och ha i grädden i kastrullen, blanda i detta varvat med mixen i smeten och blanda tills välblandat.
  5. Fyll formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40- 45 minuter. Känn efter om kakan är färdig med en sticka.
  6. Låt kakan svalna helt i formen. Ett tips är att jämna till toppen med en kniv och vänd kakan upp och ned på fatet så får du en jämn fin kaka.
  7. Vispa samman smör och florsocker. Tillsätt färskost och vispa till en len frosting. Tillsätt de frysta lingonen och vispa tills de har blandats in i frostingen så att den är rosa.
  8. Spritsa eller bred på frostingen.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept: