
Lailas glutenfria mjuka pepparkaka
Ingredienser
ca 10 bitar
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk Kockens kanel malen
1 tsk Kockens nejlikor malda
1 tsk Kockens ingefära malen
1 tsk Kockens kardemumma malen
5 dl Lailas blå Mjölmix
2 tsk bakpulver
100 g smör
1 dl vispgrädde
+ glutenfritt ströbröd, kokos eller mandelmjöl till att bröa formen
Lingonfrosting
50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
200 g färskost
1 dl frysta lingon
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en sockerkaksform.
- Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt.
- Blanda mjölmix med alla kryddorna och bakpulver.
- Smält smöret och ha i grädden i kastrullen, blanda i detta varvat med mixen i smeten och blanda tills välblandat.
- Fyll formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40- 45 minuter. Känn efter om kakan är färdig med en sticka.
- Låt kakan svalna helt i formen. Ett tips är att jämna till toppen med en kniv och vänd kakan upp och ned på fatet så får du en jämn fin kaka.
- Vispa samman smör och florsocker. Tillsätt färskost och vispa till en len frosting. Tillsätt de frysta lingonen och vispa tills de har blandats in i frostingen så att den är rosa.
- Spritsa eller bred på frostingen.
Glutenfritt: Ja