
Lailas glutenfria mazarinkaka
Ingredienser
ca 10 bitar
200 g smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
0,5 tsk bittermandelarom
200 g riven mandelmassa
3 dl Lailas blå Mjölmix
+ glutenfritt ströbröd, kokos eller mandelmjöl till att bröda formen
Glasyr
2 dl florsocker
1 msk vatten
ev. några droppar karamellfärg
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form på ca 20 cm i diameter.
- Smält smöret och häll i en bunke. Blanda ner socker och ett ägg i taget.
- Tillsätt bittermandelarom, riven mandelmassa och mjölmix och rör till en jämn smet.
- Fyll formen med smeten och grädda mitt i ugnen 30-35 minuter. Låt kakan svalna.
- Blanda florsocker, vatten och eventuell karamellfärg och bred på kakan.
Glutenfritt: Ja