Lailas glutenfria mazarinkaka

0/5 (1)


Ingredienser

ca 10 bitar

200 g smör

2,5 dl strösocker

3 ägg

0,5 tsk bittermandelarom

200 g riven mandelmassa

3 dl Lailas blå Mjölmix

+ glutenfritt ströbröd, kokos eller mandelmjöl till att bröda formen

Glasyr

2 dl florsocker

1 msk vatten

ev. några droppar karamellfärg

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form på ca 20 cm i diameter.
  2. Smält smöret och häll i en bunke. Blanda ner socker och ett ägg i taget.
  3. Tillsätt bittermandelarom, riven mandelmassa och mjölmix och rör till en jämn smet.
  4. Fyll formen med smeten och grädda mitt i ugnen 30-35 minuter. Låt kakan svalna.
  5. Blanda florsocker, vatten och eventuell karamellfärg och bred på kakan.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept: