Lailas glutenfria lussebullar i långpanna

0/5 (1)


Ingredienser

ca 24 stycken

5 dl mjölk

50 g röd jäst

1 g (2 paket) Kockens saffran

1 tsk strösocker

2 dl strösocker

0,5 tsk salt

16-17 dl Lailas blå Mjölmix + lite till utbakning

200 g rumsvarmt smör

Pensling

1 ägg

Pärlsocker

Tillagning

  1. Ljumma mjölken till 37 grader.
  2. Smula jästen i degbunken och rör ut med mjölken.
  3. Mortla saffran med 1 tsk strösocker och rör ned i degvätskan.
  4. Tillsätt socker, salt och nästan all mjölmix samt det rumsvarma smöret.
  5. Arbeta degen i 5 minuter i maskin eller för hand tills den känns genomarbetad och går att ta på utan att klibba fast på fingrarna.
  6. Låt jäsa 30 minuter under duk.
  7. Klä en långpanna på ca 30×40 med bakplåtspapper.
  8. Pudra lite mjölmix på bakbordet och tippa ur degen. Knåda ihop den och kavla ut i samma storlek som långpannan.
  9. Lägg degen i pannan och skär i rutor. Täck med duk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  10. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  11. Baka bullarna mitt i ugnen i 18-20 minuter tills de har fått fin färg och känns lite lätta när du lyfter på dem.
  12. Låt bullarna svalna på galler.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept: