Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lailas glutenfria kanel- och kardemummabullar

Ingredienser

ca 30 stycken

5 dl mjölk
50 g röd jäst
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
2 tsk nymalda Kockens kardemummakärnor
15-16 dl Lailas blå Mjölmix + lite till utbakning
150 g rumsvarmt smör

Fyllning

150 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk Kockens kanel malen

Pensling

1 ägg
pärlsocker

Instruktioner

1. Ljumma mjölken till 37 grader.
2. Smula jästen i degbunken och rör ut med mjölken.
3. Tillsätt socker, salt, kardemumma och nästan all mjölmix samt det rumsvarma smöret.
4. Arbeta degen i 5 minuter i maskin eller för hand tills den känns genomarbetad och går att ta på utan att klibba fast på fingrarna.
5. Låt jäsa 30 minuter under duk.
6. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål.
7. Pudra lite mjölmix på bakbordet och tippa ur degen. Knåda ihop den och kavla ut till en stor rektangel på ca 40×60 cm.
8. Bred på fyllningen över hela degen.
9. Nu till tricket att få fina glutenfria bullar, skär remsor på cirka 1,5 cm utan att först rulla ihop degen. Rulla ihop varje remsa för sig och fäst änden under bullen.
10. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter under duk.
11. Sätt ugnen på 250 grader.
12. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
13. Baka bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter tills de har fått fin färg och känns lite lätta om du lyfter lätt på dem.
14. Låt bullarna svalna på galler

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?