1. Ljumma mjölken till 37 grader.
2. Smula jästen i degbunken och rör ut med mjölken.
3. Tillsätt socker, salt, kardemumma och nästan all mjölmix samt det rumsvarma smöret.
4. Arbeta degen i 5 minuter i maskin eller för hand tills den känns genomarbetad och går att ta på utan att klibba fast på fingrarna.
5. Låt jäsa 30 minuter under duk.
6. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål.
7. Pudra lite mjölmix på bakbordet och tippa ur degen. Knåda ihop den och kavla ut till en stor rektangel på ca 40×60 cm.
8. Bred på fyllningen över hela degen.
9. Nu till tricket att få fina glutenfria bullar, skär remsor på cirka 1,5 cm utan att först rulla ihop degen. Rulla ihop varje remsa för sig och fäst änden under bullen.
10. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter under duk.
11. Sätt ugnen på 250 grader.
12. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
13. Baka bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter tills de har fått fin färg och känns lite lätta om du lyfter lätt på dem.
14. Låt bullarna svalna på galler