Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lailas glutenfria julsnittar

Ingredienser

ca 40 st

4 dl (215 g) Lailas gul Mjölmix
1 tsk Kockens hjorthornssalt
2 tsk vaniljsocker
1 tsk Kockens kardemumma malen
½ tsk Kockens kanel malen
1 ½ dl florsocker
200 g rumsvarmt smör (margarin går också, men det blir inte lika bra som med smör)

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen.
  2. Arbeta ihop mjöl, hjorthornssalt, vaniljsocker, kardemumma, kanel, florsocker och smör till en slät deg. Låt degen vila en stund i kylen.
  3. Dela degen i 4 bitar och rulla ut till längder lika långa som plåten. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda.
  4. Skär de varma längderna i bitar med en vass kniv.

Gräddning: 175 °C i ca 15 minuter, i mitten av ugnen.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?