
Lailas glutenfria grötbullar
Ingredienser
16 stycken
2 dl glutenfria havregryn
2,5 dl vatten
1 tsk salt
100 g smör
2,5 dl mjölk
0,5 dl ljus sirap
50 g jäst
12 dl Lailas blå Mjölmix + lite till utbakning
Pensling och dekoration
0,5 dl mjölk
glutenfria havregryn
Tillagning
- Blanda havregryn, vatten och salt och koka upp och sjud ett par minuter till en fast gröt.
- Ta av kastrullen från plattan och rör ner smöret så att det smälter.
- Tillsätt mjölk och sirap och låt svalna till 37 grader.
- Smula jästen i en bunke, rör ut med degvätskan. Tillsätt mjölmix och arbeta ihop till en smidig deg. Degen ska vara lite lös.
- Låt degen jäsa 30 minuter.
- Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela i 16 lika stora delar och rulla till frallor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Ta lite mjöl på händerna om det fastnar deg på händerna.
- Täck plåten med bakduk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med mjölk och strö över havregryn.
- Baka mitt i ugnen i 13-15 minuter tills bullarna fått fin färg.
Glutenfritt: Ja