Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lailas glutenfria fröknäcke

Ingredienser

20 bitar

1 dl Kockens vita sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
2 dl Lailas blå Mjölmix
0,5 dl majsolja eller annan neutral olja
2 dl kokande vatten
1 msk flingsalt

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i olja och vatten och låt svälla 10 minuter.
3. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper. Tips! Lägga ett bakplåtspapper under och ett ovanpå och sedan kavla riktigt tunt på plåten.
4. Skär försiktigt rutor i degen och strö på flingsalt.
5. Grädda mitt i ugnen 45-60 minuter tills det har fått fin färg.
6. Dra av fröknäcket från bakplåtspappret och låt svalna på galler.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?