Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lailas glutenfria chokladsnittar

Ingredienser

ca 35 st

100 g smör

1 ½ dl socker

1 ¼ dl (ca 70 g) Lailas blå Mjölmix

½ tsk bakpulver

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1 tsk psylliumfröskal

1 ägg

100 g grovt hackade hasselnötter eller mandel

Instruktioner

1. Rör smör och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smörblandningen. Rör ner ägget.

2. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt, knappt 25 x 35 cm stor. Strö över hackade nötter.

3. Grädda dem mitt i ugnen i 200 °C i ca 15 minuter. Skär kakan i rutor medan den ännu är varm.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!