Lailas glutenfria cheesecake i glas

0/5 (1)


Ingredienser

4 portioner

Pepparkakssmul

0,5 dl strösocker

1 dl Lailas blå Mjölmix

1,5 dl glutenfria havregryn

50 g smör

2 tsk Kockens pepparkakskrydda

 

0,5 g Kockens saffran

1 tsk vatten

200 g cream cheese

1,5 dl vispgrädde

0,5 dl florsocker

 

Dekoration

Lingon

Kryddgrönt

 

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman allt till pepparkakssmulet i en bunke och nyp ihop. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen 10-15 minuter och rör då och då. Låt svalna.
  3. Blanda saffran och vätska i en bunke så att den släpper färg och smak.
  4. Blanda i cream cheese, grädde och socker i bunken. Vispa fluffigt med elvisp.
  5. Varva pepparkakssmul och cheesecake i glas och dekorera med lingon och kryddgrönt.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept: