Lailas glutenfria belgiska våfflor


Ingredienser

12 stycken

100 g smör
5 dl Lailas blå mjölmix
1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl mjölk
3 ägg
+ smör till gräddning

Kockens kardemumma malen eller kardemummakärnor

Tillagning

1. Smält allt smör i en kastrull eller i mikron, låt svalna något.
2. Blanda mjölmix, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
3. Vispa ner mjölk och ägg i bunken och avsluta med att vispa ner smöret.
4. Låt smeten stå 10 minuter för att svälla.
5. Smörj våffeljärnet och grädda våfflorna gyllene.

Tips! Strö gärna över lite malen eller mortlad kardemumma vid servering för extra goda våfflor! Våfflorna går även utmärkt att grädda i vanligt våffeljärn om man inte har ett belgiskt våffeljärn.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept: