Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kulinariska kräftor

Ingredienser

ca 4 port.

2 kg kokta frysta kräftor

3 l vatten

1 flaska 50 cl, Porter eller öl

1 dl grovt salt

3 sockerbitar

1 ½ msk Kockens dillfrön

½ tsk Kockens fänkål hel

Garnering

dillkronor

Instruktioner

1. Tina kräftorna enligt anvisning på förpackningen.

2. Koka upp vatten, porter, salt, socker och kryddor i en stor gryta. Låt lagen kallna.

3. Häll av den gamla lagen. Lägg ner kräftorna och låt stå och dra i kyl 8-10 timmar. Ta upp kräftorna och lägg i burkar till servering.

Tips! Komplettera med några färska dillkronor i lagen. Även precis tinade hela räkor kan få extra kryddsmak i lagen.

4. Garnera med dillkronor. Servera tillsammans med bröd, smör och väl lagrad ost.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?