Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kryddiga små ostpajer

Ingredienser

18-20 st

2 dl vetemjöl

75 g kallt smör

ca 1 msk kallt vatten

 

Fyllning

125 g riven ost med mycket smak

1-2 tsk Kockens hel kummin

1 ägg

ca 3 msk vispgrädde

salt och Kockens vitpeppar

 

Garnering

timjan

Instruktioner

1. Blanda samman degen i en matberedare eller för hand, bara tills den precis blir blandad. Tumma ut degen i små formar, gärna med veckad kant (kakformar). Ställ dem i kyl ca 30 minuter. Nagga och förgrädda dem i 200 °C i ca 5 minuter.

2. Fördela osten i formarna och strö över lätt krossad kummin Vispa samman ägg och grädde, krydda med salt och peppar. Skeda äggstanningen över och grädda i ytterligare 15-18 minuter eller tills de fått fin färg. Servera dem ljumna och garnera med färsk timjan.

 

Tips! Används större formar, öka satsen med ägg och grädde till det dubbla.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!