Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kryddiga julköttbullar

Ingredienser

600 g blandfärs

2 ½ msk skorpsmulor

ca 1 dl vispgrädde

1 ägg och 1 äggula

2 tsk salt

1-1 ½ tsk Kockens köttfärskrydda

2 msk fint riven gul lök

smör till stekning

persilja till garnering

Instruktioner

1. Blanda ströbrödet med grädden. Låt svälla i ca 10 minuter. Tillsätt ägg, salt, köttfärskrydda och lök. Rör ner färsen och arbeta ihop till en smidig smet. Stek en liten köttbulle och smaka av så att kryddningen är lagom.

2. Skölj händerna i kallt vatten och forma köttbullar. Lägg dem på vattensköljd bräda. Bryn dem guldbruna i stekpanna. Skaka pannan då och då. Låt eftersteka på svag värme.

3. Strö över hackad persilja.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!