Foto: Olof Abrahamsson. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kryddig lingonkola

Ingredienser

ca 45 stycken

1 ½ – 1 ¾ dl lingon

2 ½ dl vispgrädde

3 dl socker

1 dl vit sirap

½ tsk Kockens kanel malen

½ tsk Kockens kardemumma malen

½ tsk Kockens ingefära malen

Instruktioner

  1. Mixa samman tinade lingon tills det blir en homogen massa.
  2. Blanda med övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp under omrörning och sedan sjuda på  svag medelvärme. Rör om då och då till en temperatur på 135-145°. (145° blir hårda kolor men mjuknar snabbt i munnen).
  3. Häll upp i en bakpapperstäckt form eller direkt på bakpappret. KANELåt stelna och skär i rutor. Vira in i ark av bakplåtspapper och förvara svalt i en tätslutande burk.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?