
Foto: Olof Abrahamsson. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Kryddig lingonkola
Ingredienser
ca 45 stycken
1 ½ – 1 ¾ dl lingon
2 ½ dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl vit sirap
½ tsk Kockens kanel malen
½ tsk Kockens kardemumma malen
½ tsk Kockens ingefära malen
Tillagning
- Mixa samman tinade lingon tills det blir en homogen massa.
- Blanda med övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp under omrörning och sedan sjuda på svag medelvärme. Rör om då och då till en temperatur på 135-145°. (145° blir hårda kolor men mjuknar snabbt i munnen).
- Häll upp i en bakpapperstäckt form eller direkt på bakpappret. KANELåt stelna och skär i rutor. Vira in i ark av bakplåtspapper och förvara svalt i en tätslutande burk.