Kryddig äppelglögg

Ingredienser

1 liter

1 liter äppeljuice (gärna den som är cloudy)

0,5 dl strösocker

1 st Kockens kanelstång

10 st Kockens hela kryddnejlikor

1 tsk Kockens hela kardemummakärnor

Instruktioner

  1. Blanda äppeljuice, socker och alla kryddor i en kastrull.
  2. Låt koka upp och dra sedan ner värmen och låt sjuda 10 minuter.
  3. Äppelglöggen går att dricka direkt eller låta stå ett tag för att dra ut ännu mer smak från kryddorna och sedan värma på vid servering.
  4. Servera varm precis som den är eller ha i lite mandel och russin om du vill ha det.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?