
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Oktoberfest i ditt kök
Kryddad surkål med bratwurst
Ingredienser
4 port.
2 skivade gula lökar
smör/olja till stekning
1 förpackning strimlad surkål (ca 800 g)
3 st Kockens lagerblad
5 st Kockens hela svartpepparkorn
1 tsk Kockens hel kummin
3 dl buljongtärning/fond
4-6 bratwurst
1 paket bacon, gärna alspånsrökt (140 g)
hackad persilja
Tillbehör
Tomater Romantica
Tillagning
1. Fräs löken mjuk i en stor panna. Tillsätt surkålen som får fräsa med ett par minuter. Rör om då och då. Strö över kryddor.
2. Tillsätt buljong och låt puttra samman i ca 20 minuter. Rör om emellanåt.
3. Snitta bratwursten och linda om bacon. Stek korvarna och lägg dem över surkålen.
4. Dela tomaterna i mindre klasar. Pensla med olja och strö sedan över persillade. Rosta dem i ugn, 200 °C, tills de mjuknat (10-20 minuter beroende på storlek).
Servera surkål och bratwurst tillsammans med tomaterna. Strö rikligt med hackad persilja över.