
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Krämig rotfruktssoppa
Ingredienser
ca 4 portioner
1 gul lök
6 medelstora potatisar
2 mindre palsternackor
3 medelstora morötter + till garnering
smör/olja till stekning
salt & Kockens vitpeppar malen
1-2 tsk Kockens persillade
1 tsk Kockens vitlökspeppar
1 knippe hackad persilja
ca 1 l grönsaksbuljong av tärning eller fond
2 dl valfri crème fraiche
Tillagning
- Skala lök, potatis och rotfrukter. Hacka lök och skär resten i mindre bitar.
- Fräs alltsammans i en stor panna, krydda med salt och peppar. Tillsätt så pass mycket buljong att grönsakerna blir täckta. Strö över kryddor. Låt sjuda samman under lock tills grönsakerna mjuknat.
- Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt crème fraiche och späd med buljong till önskad konsistens. Smaka av om eventuellt mer kryddor behöver tillsättas. Garnera med morotsstrimlor och hackad persilja.