Köttfärssås med Piffi Miso Umami

1 timme – 4 portioner

Ingredienser

500 g nötfärs

1 gul lök, hackad

1 selleristjälk, hackad

4 vitlöksklyftor, hackade

2 msk tomatpuré

1 tsk oregano

1 tsk timjan

1,5 tsk Piffi Miso Umami

4 msk kalvfond eller oxfond

3 dl vatten

2 askar cocktailtomater, delade

1 tsk peppar

1 tsk socker

1 tsk sherryvinäger eller rödvinsvinäger

Topping:

Hackad persilja

Färsk basilika

Riven parmesan

Instruktioner

Hacka löken, sellerin, vitlöken och tomaterna. Fräs dem i olja på medelhög värme i cirka 4 minuter tillsammans med oregano och timjan tills de mjuknar. Ställ åt sidan.

Stek nötfärsen i samma panna tills den är genomstekt och har fått en fin färg.

Tillsätt kalvfonden och vattnet, och låt det hela koka upp i cirka 4 minuter på hög värme.

Lägg tillbaka de stekta grönsakerna i pannan tillsammans med tomatpuré, Piffi Miso Umami, peppar och sockrer. Låt allt koka ihop i cirka 5 minuter.

Sänk värmen till låg, sätt på ett lock och låt såsen småputtra i minst 30 minuter. Om såsen verkar bli för tjock, tillsätt lite extra vatten.

När såsen är färdig, smaka av med sherryvinäger, samt eventuellt mer salt och peppar om det behövs.

Servera köttfärssåsen med pasta och toppa med hackad persilja, färsk basilika och riven parmesan.

Produkter i receptet

Kontakta oss!