Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kolatårta med hallon

Ingredienser

1 tårta

Tårtbotten

3 ägg

1 ½ dl socker

1 ½ dl Kockens Potatismjöl

¾ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vanillinsocker

Kolasmet

½ dl sirap

½ dl socker

2 dl grädde

Garnering

flagad mandel

hallon

Instruktioner

Sätt ugnen 175 °C. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt potatismjöl blandat med vetemjöl, bakpulver och vanillinsocker. Häll smeten i en smord, bröad form. Grädda i ugn vid 175 °C i ca 30 minuter. Stjälp upp kakan på ett galler. Låt kallna.

Blanda ingredienserna till kolasmeten i en kastrull. Låt koka utan lock tills smeten blir tjock. Bred kola-smeten över kakan. Garnera med flagad mandel och hallon.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?