
Foto: Johan Persson. Recept: Marie Lingstedt. Styling: Fia Arosenius Ahlanzberg
Med chili ancho
Köttbullar med tomat
Ingredienser
4 port.
600 g blandfärs
2 vitlöksklyftor
2 surdegsbrödskivor
1 tsk Kockens basilika
1 krm Kockens vitpeppar
1 krm Kockens svartpeppar
1 krm Kockens chilipeppar
0,5 krm Kockens kanel
1 krm Kockens chili ancho
1 krm tacokrydda (kan uteslutas)
0,5 tsk salt
300 g mathavre
400 g konserverade cocktailtomater
1 msk tomatpuré
0,5 tsk Kockens mynta
Olja till stekning
Persilja till garnering
Tillagning
1. Lägg brödet i blöt cirka 10 minuter.
2. Blanda alla ingredienserna till köttbullarna med det urkramade brödet, ta bort kanterna på brödet om de är hårda.
3. Koka mathavren enlig beskrivningen på paketet.
4. Stek köttbullarna i lite olivolja tills de får färg. Häll sedan över tomater och tomatpurén samt myntan och låt koka ihop i cirka 10 minuter. Späd med vatten om det blir torrt och smaka eventuellt av med mer salt.
5. Strö över klippt persilja och servera med den kokta mathavren.