
Foto: Johan Persson. Recept: Marie Lingstedt. Styling: Fia Arosenius Ahlanzberg
Vegetariskt alternativ
Gryta med tofu och kikärter
Ingredienser
4 port.
2 sötpotatisar
200 g tofu
1 tsk Kockens chilimix
200-300 g bladspenat
Olivolja till stekning
1 lime i klyftor
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk ingefära
1 msk Kockens curry
1 tsk Kockens paprika
1 tsk Kockens Garam Masala
2 krm Kockens cayennepeppar
1 tsk Kockens chilipulver
400 g kokta kikärter, egna eller färdiga på burk
1 burk cocktailtomater
Salt och olivolja
Tillagning
1. Skär den skalade sötpotatisen och tofun i 2 cm stora bitar.
2. Stek sötpotatisen i 10 minuter. Lägg i tofun, en hackad vitlöksklyfta och chilimixen. Låt detta steka 2 minuter. Salta lätt och ställ åt sidan.
3. Skala och hacka schalottenlöken och den andra vitlöksklyftan. Fräs dessa med resterande torra kryddor.
4. Skölj av kikärtorna och blanda ner dessa med tomaterna i fräset. Tillsätt vatten och salt låt sjuda i cirka 15 minuter.
5. Hetta hastigt upp sötpotatisen och tofun med bladspenat i stekpannan.
6. Häll detta över grytan och servera limeklyftor.
Tips! För att ge tofun extra smak så är det gott om den marineras innan den steks.