225 g sojabönor eller bondbönor (frysta)
2 små gemsallad
1 gurka
2 morötter
½ dl torkade tranbär
ca 40 g rostade hasselnötter
Dressing
2-3 tsk Kockens salladskrydda Italiensk
3 msk olja
ca 1 msk vit balsamvinäger
4-5 portioner
225 g sojabönor eller bondbönor (frysta)
2 små gemsallad
1 gurka
2 morötter
½ dl torkade tranbär
ca 40 g rostade hasselnötter
Dressing
2-3 tsk Kockens salladskrydda Italiensk
3 msk olja
ca 1 msk vit balsamvinäger
1. Blanda samman dressingen och låt stå tills servering.
2. Förbered sojabönor eller bondbönor enligt anvisning på förpackningen.
3. Skär salladen längs med i klyftor så att de hänger ihop vid basen. Dela gurkan och skrapa ut fröna, skiva halvorna. Skiva morötterna tunt och hacka tranbären.
4. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg och skalet börjar lossa. Gnugga nötterna i en handduk så det mesta av skalen gnuggas bort. Grovhacka nötterna.
5. Blanda salladen och strö över tranbären, men vänta med nötterna tills precis innan servering när dressingen hälls på.