
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Passar utmärkt till grillat
Kockens pastasallad
Ingredienser
ca 4 port.
200 -250 g pasta
1 påse blandad sallad (ca 85 g) eller eget val, t.ex. ruccola
ca 75 g lätt förvällda sockerärter
1 tunt skivad rödlök
Dressing
3 msk olja
3 msk vitvinsvinäger
2 tsk Kockens Salladskrydda Italiensk eller Kockens persillade
1 tsk Kockens chilimix
2 msk vatten
Tillagning
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda samman dressingen och häll över den heta pastan. Rör om och låt stå tills det kallnat. Blanda pastan med sallad, sockerärter och rödlök. Ska pastan stå ett tag så blanda inte ner sallad, sockerärterna etc. förrän strax innan servering för annars tappar de gröna grönsakerna färgen.
Tips! Basen är pastan och dressingen, sedan kan man blanda i allt efter egen fantasi och önskemål.
Allergener i Kockens produkter
Salladskrydda Italiensk:Senap