4 dl vetemjöl
4 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
1 dl linfrö
1 dl rågkross
1 dl boveteflingor
4 tsk Kockens bikarbonat
2-3 tsk Kockens brödkryddor eller 1 tsk stött Kockens kummin
1 ½ tsk salt
½ dl rapsolja
1 dl mörk sirap
1 l filmjölk
2 bröd
4 dl vetemjöl
4 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
1 dl linfrö
1 dl rågkross
1 dl boveteflingor
4 tsk Kockens bikarbonat
2-3 tsk Kockens brödkryddor eller 1 tsk stött Kockens kummin
1 ½ tsk salt
½ dl rapsolja
1 dl mörk sirap
1 l filmjölk
Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt olja, sirap och filmjölk. Rör ihop och häll i två bakpapperstäckta avlånga formar, ca 1 ½ l.
Grädda i 175 ºC i ca 1 timme och 40 minuter.