
Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot
Frisk smak med mynta
Kebabspett med räkor
Ingredienser
4 port.
Kebab
400 g fläskfärs
100 g räkor, skalade, grovt hackade
2 msk Kockens grillkrydda Original
1 msk röd chili, finhackad
2 st vitlöksklyftor, hackade
3 msk japansk soja
2 msk mynta, färsk, finstrimlad
1 msk citronskal, rivet
salt
4 st citrongräs, delade på mitten
Sås
2 msk ingefära, riven
1 msk röd chili, finhackad
2 msk vårlök, finskuren
3 msk japansk soja
3 msk olivolja
1 dl myntablad
Tillbehör
1 huvud isbergssallad
Tillagning
Kebab
Blanda alla ingredienser till färsen och smaka av med salt. Krossa citrongrässpetten och forma små biffar kring spetten. Grilla på hög värme, ca 3 minuter på varje sida.
Sås
Rör samman alla ingredienser till såsen.
Servering
Plocka och dela isbergsalladen så det blir små skålar och servera spetten i dem. Slå såsen över.
Allergener i Kockens produkter
Grillkrydda Original:Selleri