Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kantarellpizza

Ingredienser

4 port

1 rulle skyld smördeg á 250 g

140 g bacon, gärna alspånsrökt

2 dl crème fraiche

1 tsk Kockens vitlökspeppar

1 tsk Kockens örter Provençal

1/2 tsk Kockens timjan

150 g  riven västerbottenost

salt

ca 100 g förvällda (ca ½ liter färska) kantareller

4 tunt skivade salladslökar

ägg till pensling

Instruktioner

  1. Skär baconet i mindre bitar. Stek dem, inte så hårt som knaperstekt, men nästan och låt rinna av på hushållspapper. Stek och smaksätt kantarellerna med salt och peppar.
  2. Rulla ut smördegen och lägg på plåt med underliggande papper.
  3. Blanda crème fraiche med kryddorna och smaka av med salt. Bred ut över bottnen men spara en kant som viks upp.
  4. Strö över riven ost, kantarellerna i små bitar, skivad salladslök och bacon. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
  5. Grädda i 225°, 15-20 minuter eller tills den har fått fin färg.

Servera en sallad till.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?