Kanderade kryddiga hasselnötter

Ingredienser

200 g hasselnötter

1,5 dl strösocker

0,5 tsk Kockens kanel malen

0,5 tsk Kockens kardemumma malen

0,5 dl vatten

 

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta hasselnötterna i en långpanna i 8-10 minuter. Lägg dem i en handduk och gnugga bort allt skal som lossnar.
  2. Blanda socker, kanel, kardemumma och vatten i en kastrull och låt koka upp.
  3. Tillsätt hasselnötter i kastrullen och koka tills det sockrar sig och all vätska kokat bort. Rör om hela tiden.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?