Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Julsenap med sting

Ingredienser

½ dl Kockens gula senapskorn

½ dl Kockens bruna senapskorn

2 dl vatten

1 dl socker

1- 1 ½ msk vit balsamvinäger

ca 2 msk honung

1 tsk salt

3 msk rapsolja

Instruktioner

1. Koka upp vattnet och häll det över senapskornen. Låt stå och dra över natten.

2. Häll alltsammans i en liten matberedare eller använd en stavmixer. Kör sönder kornen. Tillsätt lite socker och hälften av vinägern och kör till en jämn massa. Tillsätt resten av sockret, honung och salt. Smaka av med önskad mängd vinäger. Rör till sist ner oljan.

3. Förvaras kallt i en tätslutande burk.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!