Recept av: @jessicafrej

Julkryddad chokladfondant

5/5 (1)


Ingredienser

4 små formar

75 g smör

3/4 dl strösocker

100 g mörk choklad i knappar (eller hackad)

2 ägg

1 tsk Kockens pepparkakskrydda

smör till formarna

Till servering

Vaniljglass

Lingon

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Ta av från värmen och rör ner chokladen, rör tills den smält.
  4. Rör ner övriga ingredienser och rör till en jämn smet
  5. Smörj 4 små formar med smör.
  6. Häll smeten i formarna.
  7. Baka i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter.
  8. Låt svalna 5-10 minuter innan servering då du stjälper upp fondanterna på tallrikar och serverar med glass och lingon.

Liknande recept: