
Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot
Till julbordet
Julbröd med aprikos & apelsin
Ingredienser
3 bröd
3 dl vatten
6 dl filmjölk
500 g rågsikt
300 g vetemjöl
40 g jäst
3,5 tsk salt
0,5 dl russin
1 dl sötmandel
1 dl aprikoser, torkade
1 st apelsin, skalet
1 tsk Kockens nejlikor malda
1 tsk Kockens kanel malen
1 tsk Kockens ingefära malen
1 tsk Kockens kardemumma malen
Tillagning
Blanda jästen med vatten så att den löser sig. Tillsätt sedan resterande ingredienser. Använd gärna en degblandare eller i annat fall handkraft. Se till så att ingredienserna blandas ordentligt.
Låt degen vila i cirka en timme.
Slå sedan upp degen i valfria formar och baka dem i varmluftsugn på 170 °C cirka 40-50 minuter.