Jordgubbspaj med mandelmassa, jordgubbar, persikor och nektariner

Ingredienser

4-6 portioner

3 dl vetemjöl

1 tsk strösocker

150 g kallt smör

1 ägg

Fyllning

150 g mandelmassa

1 ½ tsk finstött Kockens kardemummakärnor

10-15 st. jordgubbar

1 ½ msk Kockens potatismjöl

3 nektariner

2 persikor

3 msk smör eller margarin

4 msk strösocker

Garnering

Kryddgrönt, ex mynta eller citronmeliss,

Siktat florsocker

Serveras med

Vispad grädde

Instruktioner

  1. Dela matfettet i tärningar och placera mjöl, socker och matfettstärningar i en matberedare. Kör tills du har en smulig massa. Tillsätt ägget och kör tills degen formas till en boll.
  2. Tryck ut degen i en smord pajform ca 24 cm i diameter. Låt formen vila ca 30 minuter i kylen. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter, 225 grader. Sänk ugnen till 200 grader.
  3. Dela och kärna ur nektariner och persikor. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs frukten mjuk och blank i matfettet i ca 8-10 minuter på mellanstark värme. Rör om försiktigt då och då.
  4. Riv mandelmassan grovt och fördela i det förgräddade pajskalet. Strö över kardemumma. Häll i frukthalvorna. Halvera jordgubbarna och vänd jordgubbarna i lite potatismjöl och fördela i pajformen. Strö över strösocker.
  5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter eller till frukten fått fin färg. Garnera med kryddgrönt. Servera med vispad grädde.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?