Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Jordgubbar med mandelfras

Ingredienser

6-8 portioner

Mandelfras
1 3/4 dl mandelmjöl
50 g flisad skalad, skållad mandel
2 ½ msk socker
2 tsk Kockens kardemummakärnor
60 g smält smör
Fyllning
ca 3 dl vispgrädde
1 ½ dl tjock yoghurt, typ rysk
ca 2 msk florsocker
ca ½ burk á 340 g lemon curd
jordgubbar
ev jordgubbsblad till garnering

Instruktioner

1. Blanda mandelmjöl med flisad mandel, socker och väl stötta kardemummakärnor. Häll över smält smör och blanda. Lägg ut alltsammans på en bakpappersklädd plåt i ett tunt lager. Rosta i 175 °C 7-8 minuter eller tills allt fått en gyllenbrun färg. Passa noga, det kan gå fort mot slutet. Låt svalna.
2. Vispa grädden. Vänd ner yoghurt och florsocker.
3. Varva jordgubbar, mandelfras, gräddblandning och lemon curd i glas. Toppa med jordgubbar och garnera med jordgubbsblad. Servera genast.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?