Recept av: @jessicafrej

Jessicas midsommartårta i glas

0/5 (1)


Ingredienser

ca 6-8 glas

Tårtbotten

4 ägg

2 dl socker

2 dl Kockens Potatismjöl

1 tsk Kockens kardemumma malen

1 tsk bakpulver

(psst orkar du inte baka egen kan du köpa färdig tårtbotten och bara krydda med lite kardemumma)

Vaniljkräm 

2 dl vispgrädde

2 dl mjölk

3 msk Kockens Potatismjöl

3 msk socker

1 Kockens vaniljstång

Tillagning

Tårtbotten

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa socker och ägg med elvisp så det är luftigt, tar ca 3-5 minuter.
  3. Sikta i övriga ingredienser och blanda till en jämn luftig smet.
  4. Häll på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka i ca 5-10 minuter.
  5. Stjälp sen upp på ett annat bakplåtspapper och dra loss det som varit i ugnen.
  6. Stansa ut små tårtbottnar med pepparkaksform eller ett glas.

Vaniljkräm

  1. Dela och skrapa ur frön ur vaniljstången.
  2. Lägg fröna i en tjockbottnad kastrull.
  3. Häll på grädde, mjölk, potatismjöl och socker.
  4. Värm på låg värme och rör hela tiden till du har en krämig konsistens. Ska inte koka.
  5. Häll upp i en skål och låt svalna/kyl ner innan användning i tårtan.

Montering

3-5 dl Vispad grädde, vaniljkrämen, 1-2 l jordgubbar, utstansad tårtbotten. Varva i glas och dekorera gärna med ätbara blommor. Godast blir tårtan när den får stå i kyl ett par timmar och sätta sig.

Liknande recept: