
Hummus med chili och paprika
Ingredienser
1 burk kikärter
1 rågad tsk Kockens spiskummin, Ekologisk
1 msk tahini
1 vitlöksklyfta
½ dl rapsolja, ej kallpressad
½ dl vatten, ev. lite mindre
½ tsk salt
Några droppar citronsaft
Till servering
Kockens paprikapulver, Ekologiskt
Kockens chili flakes, Ekologiska
2 msk god olivolja
Tillagning
- Skölj kikärterna ordentligt i kallt vatten i en sil.
- Mixa kikärterna med resten av ingredienserna – länge!
- Låt hummusen stå i minst 15 minuter för att utveckla alla smaker.
- Klicka upp hummus i en skål, gör en grop i mitten med en sked, häll på olivoljan och pudra över paprikapulver och lite chili flakes.
Så enkelt och så gott. Passar lika bra som dipp till grönsaksstavar och pitabröd eller som tillbehör till hela maträtter. Kom ihåg att spara spadet från kikärtorna och gör maränger av det!