Het asiatisk skagenröra på salladsblad

Ingredienser

10-12 munsbitar

1-2 hjärtsalladshuvud
280 g skalade räkor
1 dl majonnäs (Hellmans)

½-1 tsk sesamolja

1-2 tsk srirachasås
2 tsk finhackad gari (inlagd ingefära)
½ msk hackad dill
salt
nymalen svartpeppar

Topping / tillbehör
Kockens sesamfrön (rosta gärna)
Koriander

Instruktioner

  1. Lägg räkorna i en sil, låt rinna av och dutta med hushållspapper för att få bort överflödig vätska från räkorna.
  2. Finhacka gari (inlagd ingefära), mycket fint och finhacka dillen.
  3. Blanda samman majonnäs, sesamolja, srirachasås finhackad gari, dill och vänd sedan ner räkorna. Smaka upp med nymalen svartpeppar, ställ svalt.
  4. Rosta sesamfröna i en torr panna på medelhög värme i en stekpanna tills gyllene.
  5. Plocka och skölj bladen från hjärtsalladen, lägg på ett uppläggningsfat. Skeda på den heta skagenröran och toppa med rostade sesamfrö, koriander och chili.

Produkter i receptet

Kontakta oss!