Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Hemlagad julsenap

Ingredienser

1 burk

50 g Kockens gula senapsfrön

20 g Kockens bruna senapsfrön

2 dl vatten

½-¾ dl neutral olja, t ex rapsolja

1 msk Colmans senapspulver

ca 2 msk socker

ca 2 msk flytande honung

½-1 tsk ättikssprit 12 %

Instruktioner

Sjud senapsfröna med vattnet under lock i ca 5 minuter. Tillsätt resterande ingredienser. Mixa med en stavmixer och häll upp på burk. Känns den tjock, tillsätt mer olja. Förvaras i kyl.

Låt mogna i minst 24 timmar.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!