Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Hemgjort knäckebröd

Ingredienser

36 mindre knäcke

25 g jäst

5 dl vatten

3 msk olja

1 1/2 tsk salt

2 tsk Kockens brödkryddor

ca 6 dl grovt rågmjöl

ca 5 dl vetemjöl special samt till utbakning

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke, värm vattnet till ca 37 C och rör ut jästen med lite och häll i resten. Tillsätt olja, salt, brödkryddor och det grova rågmjölet. Blanda väl.
  2. Tillsätt vetemjöl. Lite i taget tills det blir en lös men smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
  3. Ta upp degen, knåda samman lätt och forma en längd. Dela i bitar och kavla ut varje del till tunna kakor, Använd rikligt med mjöl vid utbakningen så att det inte fastnar. Har man kruskavel så kavla sista varvet med den.
  4. Lägg dem på plåtar och grädda i 250 C i 7-9 min. Passa noga. Låt svalna på galler utan bakduk.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?