Recept av: @linneasskafferi

Hårt tunnbröd


Ingredienser

ca 20 mindre bröd

1/2 tsk Kockens anis hel 
1/2 tsk Kockens fänkål hel
1/2 tsk Kockens kummin hel
1/4 paket jäst
3 dl vatten
1 tsk socker
1/2 tsk salt
3 dl rågmjöl
ca 5 dl vetemjöl

Tillagning

  1. Lägg kryddorna i en mortel och mortla till ett fint pulver.
  2. Lös upp jästen i vattnet. Ha i sockret och ca 1 tsk av de mortlade kryddorna.
  3. Rör ut saltet i rågmjölet och ha i det.
  4. Arbeta sedan i mjölet, lite i taget. Arbeta degen i maskin i cirka 10 minuter. Täck över och låt jäsa i cirka 60 minuter.
  5. Dela degen i ca 20 bitar. Kavla ut bitarna riktigt tunt på väl mjölat bord. Nagga varje bröd med kruskavel och brödnagg/gaffel.
  6. Värm en stekpanna (gärna gjutjärn) och stek bröden 2-3 minuter per sida. Låt svalna på galler.

Servera tillsammans med det du gillar bäst på midsommar!

Liknande recept: