Foto: Johan Persson. Recept: Marie Lingstedt. Styling: Fia Arosenius Ahlanzberg

Hamburgare med egen coleslaw

Ingredienser

4 port.

Hamburgare

600 g högrevsfärs

1-2 tsk salt

1 ½ tsk Kockens chili chipotle

 

Snabb coleslaw

¼ vitkålshuvud, strimlat

1 grönt äpple

2 morötter, rivna

½ dl majonnäs

½ dl lätt crème fraiche

1 tsk dijonsenap

Salt och Kockens svartpeppar malen

 

Tillbehör

4 rejäla skivor västerbottensost

8 skivor surdegsbröd, rostade

4 skivor bacon, knaperstekta

2 saltgurkor, klyftade

2 tomater, skivade

1 rödlök, skivad

Sallad

Instruktioner

1. Lägg den strimlade vitkålen i en skål.

2. Strimla äpple och morötter fint och lägg ner.

3. Rör i majonnäs, crème fraiche och senap. Rör runt och smaka av med salt och peppar.

4. Forma köttet till fyra biffar och tryck gärna till i en hamburgerpress för att få dem jämnare när de grillas.

5. Grilla köttet på båda sidorna och krydda med salt och chili chipotle.

6. Lägg samman burgarna med bröd, kött, grönsaker och coleslaw.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!