
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Klassiskt och gott
Hallonrulltårta med vaniljkräm
Ingredienser
Tårtbotten
3 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
½ dl Kockens Potatismjöl
2 tsk bakpulver
Vaniljkräm
1 ägg
3 dl mjölk
2 msk socker
2 msk smör eller margarin
2 msk Kockens Potatismjöl
3 tsk vaniljsocker
Fyllning
3 dl hallon
Tillagning
Tårtbotten
Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Bred ut smeten i en långpanna (30×40 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen vid 175 °C i ca 10 minuter. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på sockrat smörpapper. Pensla med kallt vatten på papperet och drag bort det försiktigt.
Vaniljkräm
Blanda alla ingredienser utom vaniljsocker i en kastrull och sjud på svag värme under vispning. Avbryt när första bubblan syns och krämen tjocknat. Tillsätt vaniljsockret när den kallnat. Bred ut vaniljkrämen över rulltårtan och lägg på hallonen. Rulla ihop från långsidan.