Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Hallonrulltårta med vaniljkräm

Ingredienser

Tårtbotten

3 ägg

2 dl socker

1 dl vetemjöl

½ dl Kockens Potatismjöl

2 tsk bakpulver

Vaniljkräm

1 ägg

3 dl mjölk

2 msk socker

2 msk smör eller margarin

2 msk Kockens Potatismjöl

3 tsk vaniljsocker

Fyllning

3 dl hallon

Instruktioner

Tårtbotten

Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Bred ut smeten i en långpanna (30×40 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen vid 175 °C i ca 10 minuter. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på sockrat smörpapper. Pensla med kallt vatten på papperet och drag bort det försiktigt.

Vaniljkräm

Blanda alla ingredienser utom vaniljsocker i en kastrull och sjud på svag värme under vispning. Avbryt när första bubblan syns och krämen tjocknat. Tillsätt vaniljsockret när den kallnat. Bred ut vaniljkrämen över rulltårtan och lägg på hallonen. Rulla ihop från långsidan.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?