
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Hallon-roséglass
Ingredienser
ca 1,5 liter
300 g hallon
½ dl socker
500 g rysk yoghurt
2 vispgrädde
1 burk, 397 g, kondenserad mjölk
saften av ½ citron
ca ½ dl florsocker
1-2 tsk Kockens rosépeppar
Garnering
1 dl färska hallon
1 tsk Kockens rosépeppar
Tillagning
- Sjud hallon och socker under omrörning på svag värme. Sila bort kärnorna och låt svalna.
- Blanda samman yoghurt och kondenserad mjölk. Vispa grädden fluffig, men inte grynig, och vänd ner. Smaksätt med hallonmix, citronsaft och florsocker. Blanda försiktigt ner grovt krossad rosépeppar.
- Häll smeten i en bakpapperstäckt form. Strö över hallon och rosépeppar. Täck och ställ i frysen i minst 5 timmar eller gärna över natten. Ta fram formen 5-10 minuter innan servering.