Gurkmejaägg med fyllning

2.5/5 (2)


Ingredienser

8 ägg/16 halvor

1 dl ättikssprit

2 dl strösocker

3 dl vatten

1 msk Kockens gurkmeja

2 msk majonnäs

1 msk crème fraiche

2 tsk Kockens persillade

salt och svartpeppar

färsk gräsök till dekoration

Tillagning

1. Blanda ättika, socker, vatten och gurkmeja i en kastrull och låt koka upp tills sockret smält. Låt lagen svalna.
2. Koka och skala äggen och lägg i en glasburk. Häll över den avsvalnade lagen och låt äggen stå över natten.
3. Dela äggen och gröp ur äggulorna och lägg i en skål.
4. Blanda äggulor med majonnäs, crème fraiche och persillade, rör ihop.
5. Fyll ägghalvorna och strö lite färsk gräslök över.

Liknande recept: